History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Copy
ЗАРАБОТУВАЈТЕ НА ИНТЕРНЕТ
September 10, 2008 05:33 PM PDT
itunes pic

СОВЕТИ ЗА СОПСТВЕНИЦИТЕ НА МАЛИ БИЗНИСИ
Кога треба да престанете да работите на вашата веб страна?
1- Вашата веб страна не е добро дизајнирана.
Луѓето им веруваат на очите повеќе отколку на другите сетила. Ако вашата мала веб страна не е добро дизајнирана, пренатрупана е, со лоши бои и грешки во пишувањето, тие ќе мислат дека и вашата канцеларија или продавница е таква. Технички проблеми од типот на Јава скрипт, бавни страници, непотрбна графика и флеш анимации се исто така фактори за кои треба да се размислува.

2- Вашата веб страна нема нови информации.
Ако сте ставиле стари информации и содржини и ако немате доволно време да ја одржувате со најнови информации, тогаш не оцекувајте дека посетителите ќе веруваат во вашата експертиза. Како ќе им докажете дека вие и вашиот тим немате стари информации исто така? Има милиони веб страни што испорачуваат нови информации секој ден или пак секој час. посетителите не толерираат стари содржини. Ако стигнале до стара и безкорисна содржина тие ќе заминат на страната на вашите конкуренти

3-Не одговарате на вашите емаил пораки редовно и без доцнење.
Ако не им обрнувате доволно внимание на вашите посетители и нивните пораки, тогаш вие најверојатно така се однесувате и со вашиот вистински бизнис и потрошувачи. Одговарањето на пораките би требало да ви биде секојдневна задача. Не се очекува од вас да одговорите на пораките веднаш. Прифатливо е да одговарате на секои 24 или пак 48 саати. Ако доцните со одговорот, тогаш вашите конкуренти ќе успеат да ги привлечат вашите безнадежни посетители што ви испратиле некакво барање за цени пред неколку недели. Дури тие и не добиле, автоматска порака, која потврдува дека ја примиле вашата порака.

Безбедност при плаќање на Интернет
September 10, 2008 07:22 PM PDT
itunes pic

1.Безбедни информации и безбеден бизнис.
2.Како стандардите за електронско плаќање ги обезбедуваат информациите.
3. Кои се клучните работи кои мора да ги направите за да ги обезбедите информациите на потрошувачите и вашиот бизнис?

Компјутерски вируси
September 10, 2008 06:37 PM PDT
itunes pic

Што се компјтуерски вируси и како се пренесуваат?
Како да го заштитите вашиот компјутер?